Apraksts
Saldais aveņu vīns
Gardās avenes sāk gatavoties jūlija vidū, kad Latvijā parasti ir vissiltākais laiks. Kamēr vieni domā par romantiskiem saulrietiem pie smilšainās Baltijas jūras, tikmēr vīndaris vēro aveņu attīstību un briedumu, lai noteiktu īsto ražas novākšanas laiku.
Ogas ievāktas Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Vīns raudzēts un dabīgi nostādināts aptuveni 12 mēnešus. Patīkami salds sarkanvīns no romantiskākās Latvijas ogas piešķirs īpašu noskaņu Jūsu svētku brīdim, ciemošanās reizei vai vienkārši izcilam dienas noslēgumam. Ja vēlaties dzirdēt to maģisko „Jā”, šis noteikti būs īstais vīns.
Aveņu vīns būs labs papildinājums pie saldajiem ēdieniem un augļiem. Ieteicams lietot atdzesētu +14˚C. Satur sulfītus. Pieejams arī aveņu liķieris, kā arī sausais aveņu upeņu vīns.