Ābolu etiķis

4.99

Ābolu etiķis – izcila izvēle veselīgai dzīvei, satur vitamīnus, minerālvielas un antioksidantus. Pievieno salātos, mērcēs, marinādēs u.c. Var izmantot arī kā tīrīšanas līdzekli.


Gatavots no Gaujas nacionālajā parkā ievāktiem āboliem

Select a product variation to get estimate

Apraksts

Ābolu etiķis

 

Ābolu etiķis ir ļoti daudzpusīgs produkts, un tā lietošana ietver:

 

Ēdiena gatavošanā:
  • Salātu mērces: Piešķir salātiem skābu noti un palīdz izcelt citu sastāvdaļu garšu.
  • Marinādes: Mīkstina gaļu un piešķir tai garšu, vienlaikus darbojoties kā dabisks konservants.
  • Maizes cepšana: Dažas maizes receptes izmanto etiķi, lai uzlabotu mīklas tekstūru vai garšu.
  • Konservēšana: Izmanto, lai konservētu dārzeņus, augļus un citus produktus, lai tie ilgāk saglabātos.

 

Mājas tīrīšanai:
  • Universāls tīrītājs: Atšķaidīts ar ūdeni, tas labi tīra virsmas, logus, spoguļus un santehniku.
  • Traipu noņemšana: Efektīvs pret dažādiem traipiem uz drēbēm, audumiem un paklājiem.
  • Kalka nogulšņu noņemšana: Palīdz atbrīvoties no kalka nogulsnēm dušās un uz krāniem.

 

Veselībai un skaistumkopšanai:
  • Matu skalošana: Atšķaidīts etiķis var piešķirt matiem spīdumu un palīdzēt atbrīvoties no blaugznām.
  • Ādas tonizēšana: Daži cilvēki izmanto to kā dabisku sejas toniku, lai līdzsvarotu ādas pH.
  • Gremošanas uzlabošana: Pašmāju recepte – tējkarote etiķa, atšķaidīta ūdenī, var palīdzēt gremošanas problēmu gadījumā.

 

Dārzkopībā:
  • PH līmeņa korekcija: Var mainīt augsnes pH līmeni, kas ir svarīgi, audzējot noteiktus augus.
  • Kaitēkļu atbaidīšana: Šķīdums no etiķa var palīdzēt atvairīt kukaiņus un sīkus dzīvniekus.

 

Atcerieties, ka, lietojot ābolu etiķi, jāievēro mērenība, jo tas ir skābs un var būt kaitīgs, ja lieto pārmērīgi vai neatšķaidītu. Pirms jaunu lietošanas veidu izmēģināšanas vienmēr veiciet nelielu testu, lai pārliecinātos par nekaitīgumu.

Āboli ievākti Gaujas nacionālā parka teritorijā. Gatavots no ābolu sidra raudzējot un dabīgi nostādinot. Skābes saturs 5%. Etiķi var izmantot pie salātiem vai servējot dārzeņus, kā arī var izmantot gaļas marinēšanai – jaunu garšu atklāšanai.

Pieejami arī citi produkti no āboliem: ābolo pārcēlājs, ābolu ledus vīns, ābolu ledus sidrs.