Apraksts
Lāceņu liķieris
Agrs, dzestrs rīts, kad debesis sāk krāsoties kā mūsu meklētās ogas. Pirmie saules stari silda plecus, un pirmās putnu dziesmas pavada ogotājus ceļā uz purvu. Katrs ogotājs jau zina savas ogu vietas un ik vasaru pēc Jāņiem dodas tās apraudzīt, jo pavisam drīz jau lācenēm jābūt gatavām. Tas ir īss laiks – aptuveni 2 nedēļas. Jūlija sākumā parasti ogas ir nobriedušas lielas, citas vēl blakus tikai zied. Ik gadu čaklajiem lasītājiem izdodas atrast šo īpašo Latvijas zelta ogu starp purva sūnājiem un lāmām un nogādāt līdz prasmīgu meistaru rokām, lai tie pagatavotu izcilu lāceņu liķieris.
Liķiera pamatā ir izmantots laimīgais ābolu Pārcēlājs, kam pievienotas Gaujas Nacionālā parka teritorijā ievāktās lācenes. Saldumam un liķiera pilnībai pielikts arī cukuriņš. 6 mēnešu laikā ogas piešķir dzērienam vasaras laikā uzkrāto saules siltumu, savu izteikto dzelteno krāsu, saldo aromātu un medaino garšu. Alkohola saturs dzērienā 30%. Lāceņu liķieris būs piemērots pie saldajiem ēdieniem.