Pussaldais rabarberu vīns

11.99

Rabarberu pussaldais vīns ir īstais, ja vēlaties vieglu, atsvaidzinošu un maigi saldenu baltvīnu. Tas ļoti labi saderēs ar zivju ēdieniem, augļiem, desertiem vai mīkstajiem sieriem.


Vīna kategorija: pussaldaisAlkohols: 13%Ieteicams ar: zivs, siers, augļi

Select a product variation to get estimate

Apraksts

Pussaldais rabarberu vīns

Rabarberi mostas jau pavisam agri februāra beigās, marta sākumā, kamēr vēl laukā pieturas sals. Saulītei kausējot sniegu, no zemes sāk līst laukā sarkani bumbuļi, kas pamazām atveras un lapiņa pēc lapiņas tiecas pretim debesīm. Maijā un jūnijā rabarberu kāti ir izauguši pavisam brangi. Kāti vairāk kā metru gari un lapas apmēram pusmetru garas. Raža tiek novākta līdz Jāņiem pirms rabarberi sāk ziedēt.

Ievākti Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Vīns raudzēts un dabīgi nostādināts aptuveni 12 mēnešus. Šis vīns būs ideāls pie zivju ēdieniem, desertiem, augļiem vai mīkstajiem sieriem. Pieejami arī citi pussaldie vīni ,piemēram, lāceņu, cidoniju, aroniju. Ieteicams lietot atdzesētu +14˚C. Satur sulfītus.