Apraksts
Rabarberu sausais vīns
Rabarberi mostas jau pavisam agri februāra beigās, marta sākumā, kamēr vēl laukā pieturas sals. Saulītei kausējot sniegu, no zemes sāk līst laukā sarkani bumbuļi, kas pamazām atveras un lapiņa pēc lapiņas tiecas pretim debesīm. Maijā un jūnijā rabarberu kāti ir izauguši pavisam brangi. Kāti vairāk kā metru gari un lapas apmēram pusmetru garas. Raža tiek novākta līdz Jāņiem pirms rabarberi sāk ziedēt.
Rabarberi ievākti Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Vīns raudzēts un dabīgi nostādināts aptuveni 12 mēnešus. Rabarberu sausais vīns būs labs papildinājums pie zivju ēdieniem vai mīkstajiem sieriem. Pieejams arī kā pussaldais vīns un arī kā dzirkstošais vīns. Ieteicams lietot atdzesētu +14˚C. Satur sulfītus.