Apraksts
Pussaldais zemeņu vīns
Zemenes pārsteidz ar savu izmēru un garšas nianšu daudzveidību. Ļoti iecienītas vasaras ogas. Tās sāk dzīt jaunās lapiņas drīz pēc sniega nokušanas un zemes iesilšanas. Parasti zied aprīļa beigās, maijā un jūnijā ap Jāņiem ir jau gatavas ogas. Ja lielākā daļa ražas nobriedusi, tad ap saulgriežiem var gatavot vīnu.
Ogas ievāktas Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Vīns raudzēts un dabīgi nostādināts aptuveni 12 mēnešus. Zemeņu vīns būs labs papildinājums pie desertiem, augļiem un siera. Pieejami arī citi pussaldie vīni ,piemēram, lāceņu, cidoniju, rabarberu. Ieteicams lietot atdzesētu +14˚C. Satur sulfītus.