Apraksts
Pussaldais pīlādžu vīns
Pīlādži Latvijā aug gan dārzos, gan savvaļā. Lai gan dārza ogas pārsteidz ar savu intensīvo krāsu un to dažādām variācijām, tomēr savvaļas pīlādžu ogas ir krietni sīvākas pēc garšas. Tieši tāpēc dzēriena gatavošanā izmantojam savvaļas ogas, ko salasām tuvējā apkārtnē Gaujas Nacionālajā parkā. Parasti pirmās ogas sāk sārtoties jau augusta beigās, tomēr pilnbriedu sasniedz septembra vidū. Tieši tas ir īstais laiks gatavot pīlādžu vīnu.
Ogas ievāktas Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Vīns raudzēts un dabīgi nostādināts aptuveni 12 mēnešus. Šis vīns būs labs papildinājums pie zivju ēdieniem, augļiem un siera. Pieejami arī citi pussaldie vīni ,piemēram, lāceņu, cidoniju, rabarberu. Ieteicams lietot atdzesētu +14˚C. Satur sulfītus.