Apraksts
Pussaldais jāņogu upeņu vīns
Jāņogu un upeņu krūmi pēc izskata ir ļoti līdzīgi, ka bez gatavām ogām, tos nezinātājam būtu grūti atšķirt. Abi zied maijā, jūnijā un ogas nogatavojas jūlijā gandrīz vienlaicīgi. Ogu gatavību var noteikt pēc krāsas, garšas un saulainās dienās arī pēc to smaržas.
Ogas ievāktas Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Vīns raudzēts un dabīgi nostādināts aptuveni 12 mēnešus. Šis vīns labi saderēs ar gaļas ēdieniem, piemēram, steiku, šašliku, kā arī ar cietajiem sieriem. Pieejami arī citi pussaldie vīni ,piemēram, lāceņu, cidoniju, rabarberu. Ieteicams lietot atdzesētu +14˚C. Satur sulfītus.