Apraksts
Pussaldais brūkleņu vīns
Brūklenājus mežā droši vien būs redzējis katrs, jo visu gadu tie saglabā savu zaļo krāsu. Ziedus varam vērot maijā, jūnijā, bet pirmās sārtās ogas jau jūlija beigās. Tomēr vislabākais brūkleņu lasīšanas laiks ir augusta beigas, septembris, kad vairākums ogu ir sasniegušas savu gatavības pakāpi.
Ogas ievāktas Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Vīns raudzēts un dabīgi nostādināts aptuveni 12 mēnešus. Brūkleņu vīns labi saderēs gan ar gaļas ēdieniem, gan ar saldajiem ēdieniem un sieru. Pieejami arī citi pussaldie vīni ,piemēram, lāceņu, cidoniju, rabarberu. Ieteicams lietot atdzesētu +14˚C. Satur sulfītus.