Apraksts
Pussaldais aroniju vīns
Aronijas ir plaši sastopamas ogas Latvijā. Tās audzē gan piemājas dārzos, gan kā dzīvžogu gar privātmājām, gan lielos laukos. Tomēr svaigā veidā šīs ogas daudz neapēdīsi to sīvās garšas dēļ. Aronijas toties ir iecienītas pārstrādē. Vispopulārākais bezalkoholiskais pārstrādes veids ir sīrupa gatavošana, savukārt mums vairāk interesē atspoguļot Latvijas ogas vīnu buķetē. Līgatnes aroniju lauki jau ir pazīstami no kolhozu laikiem, kur arī pašam vīndarim skolas gados bijis rudenī jāstrādā.
Aronijas ievāktas Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Gatavots no 100% aroniju sulas, raudzēts un dabīgi nostādināts aptuveni 12 mēnešus. Lielisks papildinājums cūkgaļas vai liellopa gaļas ēdieniem, kā arī pie cietā siera. Pieejami arī citi pussaldie vīni ,piemēram, lāceņu, cidoniju, rabarberu. Ieteicams lietot atdzesētu +14˚C. Satur sulfītus.