Apraksts
Piparmētru uzlējums
Piparmētras Latvijā aug gan dārzos, gan savvaļā, tomēr tieši savvaļas piparmētru lapām piemīt izteikts, dabisks aromāts un intensīva garša. Tāpēc mūsu uzlējuma gatavošanā izmantojam rūpīgi atlasītas savvaļas piparmētru lapas, kas ievāktas Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Vislabākās lapas tiek novāktas vasaras pilnbriedā – jūlijā un augustā, kad tās ir visaromātiskākās un pilnas ar dabisko svaigumu.
Uzlējuma pamatā ir izmantots laimīgais ābolu Pārcēlājs, kam pievienotas Gaujas Nacionālā parka teritorijā ievāktas piparmētru lapas un nedaudz cukura, lai izceltu to saldeno garšu. 6 mēnešu laikā piparmētras dzērienam atdod savu esenci: viegli zaļganu krāsu, atsvaidzinošu piparmētru aromātu un maigi saldenu, veldzējošu garšu. Alkohola saturs dzērienā 40%. Šis uzlējums ir lieliski piemērots kokteiļu pagatavošanai, piemēram, mojito, vai baudīšanai tīrā veidā ar ledu un citronu, lai izceltu tā svaigo raksturu.







