Apraksts
Pīlādžu uzlējums
Pīlādži Latvijā aug gan dārzos, gan savvaļā. Lai gan dārza ogas pārsteidz ar savu intensīvo krāsu un to dažādām variācijām, tomēr savvaļas pīlādžu ogas ir krietni sīvākas pēc garšas. Tieši tāpēc dzēriena gatavošanā izmantojam savvaļas ogas, ko salasām tuvējā apkārtnē Gaujas Nacionālajā parkā. Parasti pirmās ogas sāk sārtoties jau augusta beigās, tomēr pilnbriedu sasniedz septembra vidū. Tieši tas ir īstais laiks gatavot pīlādžu uzlējumu.
Uzlējuma pamatā ir izmantots laimīgais ābolu Pārcēlājs, kam pievienotas Gaujas Nacionālā parka teritorijā ievāktas pīlādžu ogas. Garšai pievienots arī mazliet cukurs. 6 mēnešu laikā ogas dzērienam atdod savu spēku: saulrieta krāsu, rūgto, sulīgo garšu un rudens krāšņo aromātu. Alkohola saturs dzērienā 40%. Uzlējums būs piemērots kokteiļu gatavošanā, kā arī pie medījumiem.