Apraksts
Ābolu pārcēlājs 40%
Dzīve ir kā upe, kas plūst strauji, dažkārt lēnāk. Pa ceļam satiekot dzīvīgas krāces un mutuļojošus dziļus atvarus. Neviens nevar pretoties šim varenajam spēkam – tikai Pārcēlājs, kas nenogurstot strādā dienu no dienas, gadu pēc gada, lai pārceltu uz laimīgo krastu.
Latvija ir ābolu zeme, kur gandrīz pie katras mājas ir pa vairākām ābelēm. Maijā un jūnijā ābeļziedu aromāts pārņem dārzus un vilina bites apputeksnēt ziedus, lai jau pavisam drīz aizmestos pirmie āboli. Šķirņu daudzveidība ļauj mums baudīt šos gardos augļus dārzā no augusta līdz pat decembrim. Ja rudenī novāc augļus no koka un uzglabā vēsā pagrabā, tad tos var ēst līdz pat pavasarim. Ja augļus pārstrādā gardos dzērienos, tad tos var baudīt visa gada garumā un pat vēl ilgāk.
Āboli ievākti Gaujas Nacionālā parka teritorijā. No tiem tiek gatavots vīns, kas vēlāk tiek destilēts, lai iegūtu laimīgā pārcēlāja vārdu. Šī ir populārākā izvēle tiem, kas tikko sākuši iepazīt kraft augļu un ogu destilātus.
Dzēriena nosaukums radies iedvesmojoties no Līgatnes pārceltuves.
Pieejami arī citi pārcēlāji: priežu čiekuru, aveņu, biešu, kā arī ozolkoka mucā izturēts ābolu pārcēlājs.