Apraksts
Pussausais upeņu dzirkstošais vīns
Upenes ir Latvijā ļoti iecienītas un populāras ogas, kas ir sastopamas gandrīz katrā dārzā. Upeņu krūmā pirmie ziedi sāk plaukt maijā, jūnijā un pavisam drīz – jūlijā jau nogatavojas ogas. Kad upenes ir nobriedušas, to aromāts karstā dienā pārņem visu dārzu. Tas ir kā sajust tikko vārīta ievārījuma smaržu vēl atrodoties pie krūma. Ļoti piemērota oga vīna gatavošanai.
Viegli dzirkstošs vīns. Ogas ievāktas Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Vīns raudzēts un dabīgi nostādināts aptuveni 12 mēnešus. Upeņu dzirkstošais vīns saderēs ar gaļas ēdieniem, piemēram, steiku, ribiņām, kā arī būs lielisks papildinājums vakariņu galdam, gan ikdienā, gan svētku dienā. Pieejams arī upeņu karstvīns vai vienkārši kā pussausais vīns. Ieteicams lietot atdzesētu +14˚C. Satur sulfītus.