Apraksts
Pussaldais rabarberu dzirkstošais vīns
Rabarberi mostas jau pavisam agri februāra beigās, marta sākumā, kamēr vēl laukā pieturas sals. Saulītei kausējot sniegu, no zemes sāk līst laukā sarkani bumbuļi, kas pamazām atveras un lapiņa pēc lapiņas tiecas pretim debesīm. Maijā un jūnijā rabarberu kāti ir izauguši pavisam brangi. Kāti vairāk kā metru gari un lapas apmēram pusmetru garas. Raža tiek novākta līdz Jāņiem pirms rabarberi sāk ziedēt.
Viegli dzirkstošs rabarberu pussaldais vīns. Rabarberi ievākti Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Vīns raudzēts un dabīgi nostādināts aptuveni 12 mēnešus. Rabarberu dzirkstošais vīns būs ideāls pie desertiem, augļiem vai mīkstajiem sieriem. Pieejams arī rabarberu pussaldais, kā arī rabarberu sausais. Ieteicams lietot atdzesētu +14˚C. Satur sulfītus.