Apraksts
Pussaldais ērkšķogu vīns
Latvijas dārzos sastopamas dažādu krāsu un garšu ērkšķogas, taču šim vīnam izvēlējāmies tieši gaišo ogu šķirnes. Ērkšķogu krūmi sāk ziedēt maijā, bet pirmās ogas ir gatavas jūlijā. Briedumu var noteikt pēc tā, ka ogas kļuvušas mīkstas un elastīgas. Tad ir īstais laiks uzvilkt cimdus un cauri ērkšķiem lasīt gardās ogas.
Ogas ievāktas Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Vīns raudzēts un dabīgi nostādināts aptuveni 12 mēnešus. Šis vīns labi saderēs ar zivju ēdieniem, mīkstajiem sieriem un augļiem. Pieejami arī citi pussaldie vīni ,piemēram, lāceņu, cidoniju, rabarberu. Ieteicams lietot atdzesētu +14˚C. Satur sulfītus.